EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Actueel

Wat is de stand van zaken op de regionale arbeidsmarkt? Wat speelt er in de regio en hoe verlopen de initiatieven waar UTA bij betrokken is? Je leest het hier. Van inspirerende verhalen en blogs tot het laatste nieuws.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Utrecht Talent Alliantie door in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
  •  *

Arbeidsmarkt in zicht Magazine #1-2024

In deze editie van AIZ Magazine (Arbeidsmarktinzicht.nl) pleit econoom en arbeidsmarktdeskundige dr. Ruud Gerards voor een meer systemische benadering van grote maatschappelijke opgaves op basis van economie, psychologie, ecologie en andere disciplines.

Lees meer

Campagne Just ENTER IT succes

Hoe krijg je meer aandacht voor het IT-vak? Hoe zorg je dat je buiten de huidige vijver vist? ICT Valley bedacht samen met Utrecht Talent Alliantie de campagne ‘Just Enter IT’ mensen te bereiken die graag in de IT willen werken, maar niet weten in welke functie of welke specificaties daarvoor nodig zijn.

Lees meer

Column: Zonder doen heeft leren geen zin

Organisaties investeren miljoenen in de ontwikkeling van hun medewerkers, maar de effecten op de langere termijn vallen vaak tegen. Deugen die opleidingen dan niet? Gooien medewerkers er met de pet naar? Dr. Jason Gawke, universitair docent aan de Universiteit Utrecht en eigenaar van WorkBoost beschrijft in zijn column aan welke drie randvoorwaarden voldaan moet worden om leren effectief te laten zijn.

Lees meer
NieuwsBlog

Maak kennis met Rita Melein – kwartiermaker Regionaal Talentfonds

Sinds 7 maart versterkt Rita Melein de Utrecht Talent Alliantie om handen en voeten te geven aan de oprichting van het talentfonds voor de regio Utrecht. Dit fonds wil met name mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt bereiken om hen een opleiding te laten volgen die hun positie verstevigt, zodat zij een duurzame carrière in regio Utrecht opbouwen.

Lees meer
Nieuws

Utrecht Talent Alliantie nieuwsbrief #2 2024

Nieuwsbrief #2 voorjaar 2024 van Utrecht Talent Alliantie. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en laat je inspireren!

Lees meer

Arbeidsmarkt in zicht Magazine #1-2024

In deze editie van AIZ Magazine (Arbeidsmarktinzicht.nl) pleit econoom en arbeidsmarktdeskundige dr. Ruud Gerards voor een meer systemische benadering van grote maatschappelijke opgaves op basis van economie, psychologie, ecologie en andere disciplines.

Lees meer
Nieuws

Utrecht Talent Alliantie nieuwsbrief #1 2024

Nieuwsbrief #1 2024 van Utrecht Talent Alliantie. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en laat je inspireren!

Lees meer
Blog

Blog: Vallen, opstaan en weer doorgaan

Help! Jan wordt volgend jaar 65 en gaat dan met pensioen. Het bedrijf heeft een probleem. Jan is namelijk één van de kennisgoeroes van de organisatie. Een beeld dat veel MKB-ers herkennen. Karel Slangen van Technohub schrijft erover in zijn blog: hoe zorg je voor een gezonde leercultuur? Werknemers alleen maar naar klasjes sturen, dat doen we niet meer. Leren en ontwikkelen vraagt om een leercultuur en het duurt enkele jaren voordat je die hebt. Cursussen, seminars en workshops horen daarbij, maar evenzeer hulpfilmpjes, presentaties door collega’s en job rotation.

Lees meer
Artikel

Benut internationaal talent: spouseprogramma Regio Utrecht

Het International Welcome Centre Utrecht Region (IWCUR) heeft met steun van de Utrecht Talent Alliantie een pilot spouseprogramma opgezet. Met dit programma worden niet-werkende partners van kennismigranten, zogenaamde ‘spouses’, begeleid naar de arbeidsmarkt. De eerste resultaten zijn positief. Ze zijn op zoek naar werkgevers die open staan voor talent in onder andere IT, tech en gezondheidszorg.

Lees meer

Evenementen

Er gebeurt in de regio veel op het gebied van talent ontwikkelen en houden. Breng (online) een bezoek aan een van de events in de regio Utrecht.

Evenementen