EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Actueel

Wat is de stand van zaken op de regionale arbeidsmarkt? Wat speelt er in de regio en hoe verlopen de initiatieven waar UTA bij betrokken is? Je leest het hier. Van inspirerende verhalen en blogs tot het laatste nieuws.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Utrecht Talent Alliantie door in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *

Blog

Interview: ‘Ik ben van de grote en lange lijnen’ – Wilma Scholte op Reimer

Wilma Scholte op Reimer is de opvolger van Jan Bogerd als voorzitter van de Utrecht Talent Alliantie. Zij breekt een sterke lans voor het verbinden van innovatie aan talentontwikkeling. Een kennismaking.

Lees meer
Artikel

Arbeidsmarkt in Zicht Magazine – 2023 nr 2

Utrecht / Gooi en Vechtstreek behoort tot de economisch meest bloeiende regio’s van ons land. Ook binnen de EU is het een absolute koploper als vestigingsgebied voor bedrijven en inwoners.

Lees meer
Nieuws

UTA nieuwsbrief #2 zomer 2023

In zomer van 2023 verscheen de tweede nieuwsbrief van de Utrecht Talent Alliantie. Heb je hem gemist? Lees de nieuwsbrief hier.

Lees meer
Column

Minister, breng de regio in stelling!

Landelijke scholingsregelingen, zoals STAP, schieten hun doel voorbij. Geef regio’s de ruimte om de scholing van werknemers en werkzoekenden zo in te richten dat deze wél aansluit bij de regionale behoeften, betogen Joyce Oomen (programmacoördinator Utrecht Talent Alliantie) en Michiel Dijkman (directeur Economic Board Utrecht).

Lees meer
Nieuws

UTA nieuwsbrief #1 voorjaar 2023

In het voorjaar van 2023 verscheen de eerste nieuwsbrief van de Utrecht Talent Alliantie. Heb je hem gemist? Lees de nieuwsbrief hier.

Lees meer
Column

Michiel Dijkman en Joyce Oomen: Ga opleiden voor de buurman!

Als er één terrein is waarop het bundelen van krachten nodig is, is het wel het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Ga maar na: de arbeidsmarktkrapte is groot. In de regio Utrecht kan elke werkzoekende kiezen uit twee banen.

Lees meer
Artikel

De meeste medewerkers deugen

Er komt geen mens naar het werk om de dag voor zichzelf en z’n collega’s eens grondig te verzieken. Iedereen wil er iets van maken en heeft van daaruit ook de behoefte om zich te ontwikkelen. Mensen zijn daarin autonoom: ze maken graag zelf hun keuzes.

Lees meer
Artikel

Pizzabakker aan de slag in de techniek

Utrecht Talent Alliantie wil dat meer mensen in onze regio soepel kunnen overstappen naar beroepen in maatschappelijk relevante tekortsectoren. Lees hoe pizzabakker Sam Muawwad via het Servicepunt Techniek in een technische functie aan de slag ging bij Combet Valves.

Lees meer
Artikel

HEALTH INNOVATION SCHOOL

Hoe kunnen we de jonge startende zorgmedewerker ondersteunen om te blijven werken in de zorg? Dit is een van de ‘wicked problems’ die enthousiaste deelnemers aan de eerste Health Innovation School Utrecht Region (HIS) hebben opgepakt.

Lees meer

Evenementen

Er gebeurt in de regio veel op het gebied van talent ontwikkelen en houden. Breng (online) een bezoek aan een van de events in de regio Utrecht.

Evenementen