EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Actueel

Wat is de stand van zaken op de regionale arbeidsmarkt? Wat speelt er in de regio en hoe verlopen de initiatieven waar UTA bij betrokken is? Je leest het hier. Van inspirerende verhalen en blogs tot het laatste nieuws.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Utrecht Talent Alliantie door in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
  •  *

Nieuws

Utrecht Talent Alliantie nieuwsbrief #1 2024

Nieuwsbrief #3 najaar 2023 van Utrecht Talent Alliantie. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en laat je inspireren!

Lees meer
Blog

Blog: Vallen, opstaan en weer doorgaan

Help! Jan wordt volgend jaar 65 en gaat dan met pensioen. Het bedrijf heeft een probleem. Jan is namelijk één van de kennisgoeroes van de organisatie. Een beeld dat veel MKB-ers herkennen. Karel Slangen van Technohub schrijft erover in zijn blog: hoe zorg je voor een gezonde leercultuur? Werknemers alleen maar naar klasjes sturen, dat doen we niet meer. Leren en ontwikkelen vraagt om een leercultuur en het duurt enkele jaren voordat je die hebt. Cursussen, seminars en workshops horen daarbij, maar evenzeer hulpfilmpjes, presentaties door collega’s en job rotation.

Lees meer
Artikel

Benut internationaal talent: spouseprogramma Regio Utrecht

Het International Welcome Centre Utrecht Region (IWCUR) heeft met steun van de Utrecht Talent Alliantie een pilot spouseprogramma opgezet. Met dit programma worden niet-werkende partners van kennismigranten, zogenaamde ‘spouses’, begeleid naar de arbeidsmarkt. De eerste resultaten zijn positief. Ze zijn op zoek naar werkgevers die open staan voor talent in onder andere IT, tech en gezondheidszorg.

Lees meer

Samen sterk voor een toekomstgerichte arbeidsmarkt

Grote maatschappelijke transities, zoals de digitale transitie en klimaattransitie, zorgen dat de arbeidsmarkt snel en sterk verandert. Beroepen veranderen en vragen om andere vaardigheden van medewerkers. Om onze beroepsbevolking uit te rusten met die kennis en vaardigheden om mee te veranderen en mogelijk van sector te wisselen, is Leven Lang Ontwikkelen noodzakelijk. In de regio slaan we de handen ineen om te zorgen dat Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen vanzelfsprekend wordt.

Lees meer
Artikel

Aanpak praktijkverklaringen in de regio

Praktijkverklaringen bieden de mogelijkheid voor mensen zonder startkwalificatie om in de praktijk geleerde werkzaamheden inzichtelijk te maken.

Lees meer
Nieuws

Terugblik op een succesvol 2023

Aan het einde van het jaar staan we even stil en kijken terug op het jaar dat bijna achter ons ligt. En dan zijn we toch best een beetje trots op wat we voor elkaar hebben gekregen. Mede dankzij jullie waardevolle bijdrage in de alliantie!

Lees meer
Artikel

Wegwijzer: een lerende en innovatieve organisatie creëren

TNO publicatie 'Wegwijzer: een lerende en innovatieve organisatie creëren: stimuleren van leren en innoveren bij alle medewerkers in vijf stappen.'

Lees meer

Arbeidsmarkt in Zicht Magazine – 2023 #3

De Nederlandse economie groeit de afgelopen maanden niet meer en volgens de definitie zitten we zelfs in een recessie, al is die zeer beperkt. De vraag is of dat erg is, want de druk op de arbeidsmarkt blijft onverminderd groot.

Lees meer
Nieuws

Utrecht Talent Alliantie nieuwsbrief #3 najaar 2023

Nieuwsbrief #3 najaar 2023 van Utrecht Talent Alliantie. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en laat je inspireren!

Lees meer

Evenementen

Er gebeurt in de regio veel op het gebied van talent ontwikkelen en houden. Breng (online) een bezoek aan een van de events in de regio Utrecht.

Evenementen