EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Utrecht Talent Alliantie nieuwsbrief #2 2024

Volle kracht vooruit voor de Utrecht Talent Alliantie! Zo startte onze meest gelezen Linkedin bericht een paar weken terug over de doelen die we samen met de alliantiepartners dit jaar willen bereiken. Dit betekent onder meer dat eind 2024 de eerste 500 mensen in de regio om- of bijscholing volgen met hulp van een Regionaal Talentfonds. Kwartiermaker Rita Melein stelt zich in deze nieuwsbrief graag aan je voor. Het betekent ook dat de subsidieaanvraag is gedaan bij het ESF+ fonds. Hierdoor komt er meer geld voor begeleiding en scholing van mensen om hun positie in maatschappelijk relevante tekortsectoren te versterken. De subsidie wordt een belangrijke pijler onder het Talentfonds.

Maar boven alles blijft de Utrecht Talent Alliantie het komende jaar initiatieven verbinden, versterken en versnellen die bijdragen aan een weerbare en wendbare regionale arbeidsmarkt, waar elk talent telt!

Veel leesplezier!

Joyce Oomen, Programmacoördinator van de Utrecht Talent Alliantie

Column: Zonder doen heeft leren geen zin

Vakopleidingen, seminars, trajecten voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschapscursussen: het kan niet op. Organisaties investeren miljoenen in de ontwikkeling van hun medewerkers, maar de effecten op de langere termijn vallen vaak tegen. Deugen die opleidingen dan niet? Gooien medewerkers er met de pet naar? Dr. Jason Gawke, universitair docent aan de Universiteit Utrecht en eigenaar van WorkBoost beschrijft in zijn column aan welke drie randvoorwaarden voldaan moet worden om leren effectief te laten zijn.

Lees de column

Deeltijders meer laten werken

Een van de redenen voor de grote arbeidstekorten: er wordt in Nederland erg veel in deeltijd gewerkt. Met het programma Meer uren werkt!, een initiatief van het platform Future of Work van alliantiepartner Universiteit Utrecht en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wil een consortium van organisaties bezien hoe deeltijders meer uren kunnen gaan werken. Het programma heeft vanuit het Nationaal Groeifonds definitief 30 miljoen euro toegezegd gekregen en als het effectief blijkt, volgt nog eens een tweede investering van 45 miljoen euro. De Utrecht Talent Alliantie is onderdeel van het consortium.

Lees verder

Just Enter IT - campagne ICT Valley

Hoe krijg je meer aandacht voor het IT-vak? Hoe zorg je dat je buiten de huidige vijver vist? En dat mensen ook écht gekoppeld worden aan potentiële werkgevers of juiste opleiding? Om antwoord te vinden op deze vragen, heeft ICT Valley met steun van de Utrecht Talent Alliantie de campagne ‘Just Enter IT’ gerealiseerd om juist mensen te bereiken die graag in de IT willen werken, maar niet weten in welke functie of welke specificaties daarvoor nodig zijn. In totaal zijn zo’n 160 mensen geholpen, vooral jongeren tussen de 20 en 30 jaar. Op dit moment zijn er nog diverse gesprekken aan de gang om tot een match te komen.

Lees verder

AIZ Magazine #1 2024

Anno 2024 komt er een grens in zicht: er is te weinig arbeidskracht. Waar in het verleden groei en ontwikkeling mogelijk waren dankzij de beschikbaarheid van ruim voldoende mensen, vlakt de groei van de beroepsbevolking in de komende decennia sterk af. En dat in een tijd van zeer grote opgaves in de samenleving. In de laatste editie van AIZ Magazine (Arbeidsmarktinzicht.nl) pleit econoom en arbeidsmarktdeskundige dr. Ruud Gerards voor een meer systemische benadering van de grote opgaves op basis van economie, psychologie, ecologie en andere disciplines: ‘De arbeidsmarktcijfers vereisen interpretatie en visie.’ 

Lees meer

Maak kennis met Rita Melein - kwartiermaker Regionaal Talentsfonds

Sinds 7 maart versterk ik de Utrecht Talent Alliantie om handen en voeten te geven aan de oprichting van het talentfonds voor de regio Utrecht.  Dit fonds wil met name mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt bereiken om hen een opleiding te laten volgen die hun positie verstevigt, zodat zij een duurzame carrière in regio Utrecht opbouwen.  

Lees verder 

Start nieuw tijdvak 3 juni - SLIM subsidie scholings- en ontwikkelcultuur    

Op 3 juni start het aanvraagtijdvak voor de SLIM-subsidie voor mkb-samenwerkingsverbanden. De subsidieregeling helpt ondernemers bij het creëren van een scholings- en ontwikkelingscultuur in hun bedrijf. Het gedurende de loopbaan blijven ontwikkelen is (hard) nodig om werknemers goed inzetbaar te houden en ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk en uitdagend blijven vinden.

Lees meer

LinkedIn

Via onze LinkedIn pagina blijf je op de hoogte van actualiteiten over de regionale arbeidsmarkt, ontwikkelingen rondom de UTA, programma’s en projecten en ander nieuws. Ook aankondigingen van events vind je hier.

Wil je ons volgen? Ga direct naar onze LinkedIn pagina

Voortaan het nieuws in je mailbox ontvangen?

Wil je de volgende nieuwsbrief van de UTA voortaan ook in je mailbox ontvangen?
Klik op de link om je in te schrijven voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van nieuws en events?

Schrijf je in
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
  •  *