EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com

Blog: 'Trots' door Leonie Oosterwaal - lid kernteam UTA

Herken je die vraag? Sta je op een feestje (hopelijk komt dat snel weer) en dan vraagt iemand: en wat doe jij eigenlijk voor werk? Vorig jaar kon ik nog zeggen dat ik consultant was. Klinkt best goed toch? Sinds een jaar ben ik ambtenaar. De aandacht verslapt dan best snel, kan ik je zeggen. Het imago van ambtenaar blijft een lastige. Onterecht vind ik. Het is de beste stap die ik heb gezet. Ik stapte over naar een baan met impact. En dat is precies wat we met de Utrecht Talent Alliantie proberen te doen. Zoveel mogelijk mensen in de Utrechtse beroepsbevolking verleiden om over te stappen naar die banen waarmee we de maatschappelijke transities in onze regio voor elkaar krijgen. Banen met impact.

Het coalitieakkoord van Rutte 4 benoemt een groot aantal problemen: klimaat, energie, wonen, zorg, onderwijs. En trekt daar miljarden voor uit om te komen tot oplossingen. Maar voor al die oplossingen zijn mensen nodig. Mensen die goed zijn opgeleid en daarvoor voldoende kennis en kunde hebben. In mijn arbeidsmarktwereld heet dat Leven Lang Ontwikkelen. In het coalitieakkoord is daar minder aandacht voor. Hier in de regio hebben we daarvoor een stevige aanpak die zowel binnen als buiten de regio wordt gewaardeerd. Daarom ben ik zo blij en best wel trots dat ik dagelijks bezig ben om die arbeidsmarkt een stukje beter te maken. Dagelijks kan ik in de krant lezen waarom het zo belangrijk is dat we dit werk doen.

De manier waarop we dit doen geeft ook volop energie. Ik werk samen in een team met werkgevers, gemeenten, hogescholen, mbo’s en universiteit. Samen zoeken we naar de beste manier om vraagstukken aan te pakken. We experimenteren, maken fouten en leren. We bedenken processen pas op het moment dat we er tegenaan lopen. Wat een vrijheid. Wat een impact. Ik kan niet wachten op een groot feest met veel onbekenden om mijn enthousiasme mee te delen.

Leonie Oosterwaal

Op de hoogte blijven van nieuws en events?

Schrijf je in
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
  •  *