EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Zorgversterkers: uniek initiatief voor regionaal werkgeverschap

Zorgversterkers maakt zij-instromers, herintreders en zorgmedewerkers wegwijs binnen zorg en welzijn in onze regio. De deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties werken samen door regionaal belang voorop te stellen. Dat geeft medewerkers de kans om voor verschillende organisaties te werken. Door te kijken naar wat de medewerker kan, en niet enkel naar diploma’s te vragen, sluit de Zorgversterkers aan bij de ‘bevoegd = bekwaam’-gedachte. Deze vernieuwende manier van werken, draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van beschikbaar potentieel.

Regionaal werkgeverschap

In de provincie Utrecht wordt het personeelstekort in de zorg op een nieuwe manier aangepakt. Een van de kerngedachten van de Zorgversterkers is het regionaal werkgeverschap. In plaats van te werven en behouden voor de eigen organisatie, stellen deelnemende werkgevers het regionale belang voorop.

Deze branche-overstijgende aanpak houdt in dat deelnemende organisaties samenwerken om beschikbaar potentieel te ‘delen’. Dat geeft medewerkers de kans om voor verschillende organisaties te werken, terwijl de regionale zorgsector verzekerd is van goed personeel. Het is een vernieuwende manier van werken, die een oplossing vormt voor de hoge uitstroomcijfers in de sector.

Partners

Zorgversterkers is een initiatief van de Gemeente Utrecht en Utrechtzorg in samenwerking met ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Hogeschool Utrecht, Utrecht Talent Alliantie, het UWV, het Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht, Mobiliteit Utrecht en werkgevers in de zorg AxionContinu, Careyn, Santé Partners, Reinaerde, Altrecht, Amaris en het UMC Utrecht.

Meer weten of meedoen? Kijk voor meer informatie op www.zorgversterkers.net.

 

Op de hoogte blijven van nieuws en events?

Schrijf je in
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
  •  *