EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

HEALTH INNOVATION SCHOOL

Hoe kunnen we de jonge startende zorgmedewerker ondersteunen om te blijven werken in de zorg? Dit is een van de ‘wicked problems’ die enthousiaste deelnemers aan de eerste Health Innovation School Utrecht Region (HIS) hebben opgepakt. In september 2022 startte 50 mensen uit alle lagen van het regionale zorgsysteem aan een vernieuwend leertraject en vormen zij sindsdien een community die gebrand is op de verbetering van het zorgsysteem. In acht groepen worden veel voorkomende problemen in de zorg op creatieve wijze langs alle kanten belicht. Deze actieprojecten zijn een onderdeel van de HIS waarin met Design Thinking en kennis over innovatie, het zorgsysteem en persoonlijk leiderschap een groep innovatoren wordt klaargestoomd voor de zorg van de toekomst.

Na twee edities in Rotterdam en een in Amsterdam heeft de Utrecht Talent Alliantie deze eerste Utrechtse editie financieel mede mogelijk gemaakt. De resultaten van de eerste Health Innovation School worden op 31 maart gepresenteerd. Op weg naar deze eindpresentatie hebben de deelnemers een spannend traject afgelegd. De eerste bijeenkomst werden innovatiespellen gespeeld rondom het Hof van Cartesius die door velen als een achtbaan van verwondering werden ervaren. Inmiddels hebben de deelnemers in webinars, live lezingen en online sessies van tientallen experts kennis gekregen over onderwerpen als design thinking, financiering van zorg, implementatie strategieën, diverse innovatiemethodes en tools leren kennen en van andere sectoren geleerd hoe innovatie daar werkt. De komende maanden gaan we opzoek naar partners die interesse hebben om de actieprojecten die uit deze editie van de HIS komen te adopteren en verder te brengen. De volgende editie van de HIS Utrecht Region start in juni. Meer informatie kun je vinden op:

Meer informatie

Op de hoogte blijven van nieuws en events?

Schrijf je in
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
  •  *