EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Utrecht Talent Alliantie nieuwsbrief #1 2024

10 Februari 2022 ging de Utrecht Talent Alliantie officieel van start. Dit betekent dat alweer het derde jaar voor ons ligt. Inmiddels zijn er 15 lopende projecten die financieel worden gesteund met een bereik van ruim 3000 mensen. Mede dankzij mensen als Karel Slangen van TechnoHUB is de alliantie een succes. Dus lees met plezier zijn blog in deze nieuwsbrief.

In 2024 gaan we vol enthousiasme verder. Met diverse mooie projecten die dankzij onze steun meer impact kunnen maken en met de oprichting van het Talentfonds Regio Utrecht. We hopen jullie weer vaak te zien om deze doelen en ambities te realiseren.  Met elkaar zijn wij de immers de Utrecht Talent Alliantie.

Veel leesplezier!

Joyce Oomen, Programmacoördinator van de Utrecht Talent Alliantie

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Help! Jan wordt volgend jaar 65 en gaat dan met pensioen. Het bedrijf heeft een probleem. Jan is namelijk één van de kennisgoeroes van de organisatie. Een beeld dat veel MKB-ers herkennen. Karel Slangen van Technohub schrijft erover in zijn blog. Hoe zorg je voor een gezonde leercultuur? Werknemers alleen maar naar klasjes sturen, dat doen we niet meer. Leren en ontwikkelen vraagt om een leercultuur en het duurt enkele jaren voordat je die hebt. Cursussen, seminars en workshops horen daarbij, maar evenzeer hulpfilmpjes, presentaties door collega’s en job rotation.  

Lees zijn blog 

Benut internationaal talent: spouseprogramma Regio Utrecht  


Het International Welcome Centre Utrecht Region (IWCUR) heeft met steun van de Utrecht Talent Alliantie een pilot spouseprogramma opgezet. Met dit programma begeleiden ze niet-werkende partners van kennismigranten, zogenaamde ‘spouses’, naar de arbeidsmarkt. De eerste resultaten zijn positief. Ze zijn op zoek naar werkgevers die open staan voor talent in onder andere IT, tech en gezondheidszorg. 

Lees verder

Samen sterk voor toekomstgerichte arbeidsmarkt

Grote maatschappelijke transities, zoals de digitale transitie en klimaattransitie, zorgen dat de arbeidsmarkt snel en sterk verandert. Beroepen veranderen en vragen om andere vaardigheden van medewerkers. De komende jaren zijn veel extra mensen nodig in specifieke beroepen om deze transities te realiseren. Tegelijkertijd kampt Nederland met de krapste arbeidsmarkt van de EU en ligt de arbeidsmarktkrapte in regio Utrecht ruim 20 procent hoger dan het Nederlands gemiddelde. Om onze beroepsbevolking uit te rusten met die kennis en vaardigheden om mee te veranderen en mogelijk van sector te wisselen, is Leven Lang Ontwikkelen noodzakelijk. In de regio slaan we de handen ineen om te zorgen dat Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen vanzelfsprekend wordt.

Lees verder

Nieuwe programma's

De afgelopen maanden hebben drie nieuwe programma-aanvraegn een positief advies gekregen van het supportteam: het Servicepunt Techniek Midden Nederland dat vanuit een samenwerking zij-instromers begeleidt en omschoolt naar een baan de techniek; IkBenREIN dat leven lang ontwikkelen in de ouderenzorg faciliteert en versterkt, en FutureLab Tracks van JobOn gericht op het ontwikkelen van digitale vaardigheden van werknemers. Deze programma’s geven een geweldige impuls aan de ambities van de Utrecht Talent Alliantie.  

Het Lerend Netwerk van de UTA groeit         

Het Lerend Netwerk van de UTA is inmiddels drie meet-ups onderweg en het netwerk breidt zich steeds verder uit. In het netwerk wisselen de drijvende krachten achter de projecten en programma’s die we met de Alliantie steunen onderling ervaringen en kennis uit. Want, samen kom je verder. Dit doen we door eens in het half jaar een fysieke meet-up te organiseren bij één van de UTA initiatieven. Maar ook door online intervisie momenten te organiseren. En initiatieven met vragen op maat te ondersteunen. Door de ontmoetingen ontstaan er meer verbindingen tussen de initiatieven. Met het netwerkinstrument kun je zien welke verbindingen er nu al zijn gelegd en op welke onderwerpen initiatieven elkaar opzoeken.

Ben je benieuwd naar deze onderwerpen, of wil je een keer aanhaken bij een bijeenkomst? Laat ons dit weten, laat het weten via m.grievink@ptvt.nl of m.dejonge@ptvt.nl 

Ken jij de vele initiatieven al?

De Utrecht Talent Alliantie verbindt, versterkt en versnelt initiatieven die bijdragen aan een weerbare en wendbare regionale arbeidsmarkt waar elk talent telt. Op onze website vind je alle initiatieven die bijdragen aan onze doelstellingen, al dan niet met directe steun. Neem eens een kijkje! En neem gerust contact met ze op voor meer informatie.  

Lees verder 

SLIM en Expeditieregeling binnenkort weer open

De Expeditie-regeling gaat in het voorjaar voor de tweede keer open! Met deze regeling wil de overheid stimuleren dat bestaande kennis op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid of Leven Lang Ontwikkelen wordt doorontwikkeld. Zodat het beter toepasbaar is voor andere sectoren, bedrijven en organisaties. In de eerste ronde heeft bijvoorbeeld de metaalsector een aanvraag gehonoreerd gekregen (Skills4skills). 

  • Aanvragen kan van 27 mei t/m 21 juni 2024. Nieuw dit keer is de mogelijkheid voor een preadvies. Een verzoek hiervoor kan gedaan worden van 26 februari t/m 8 maart 2024.   

Bedrijven die hun leercultuur willen verbeteren, kunnen een beroep doen op de SLIM-subsidieregeling. Deze gaat op 1 maart weer open voor individuele mkb-ondernemers. Aanvragen kunnen t/m 28 maart worden ingediend.  

LinkedIn

Via onze LinkedIn pagina blijf je op de hoogte van actualiteiten over de regionale arbeidsmarkt, ontwikkelingen rondom de UTA, programma’s en projecten en ander nieuws. Ook aankondigingen van events vind je hier.

Wil je ons volgen? Ga direct naar onze LinkedIn pagina

Voortaan het nieuws in je mailbox ontvangen?

Wil je de volgende nieuwsbrief van de UTA voortaan ook in je mailbox ontvangen?
Klik op de link om je in te schrijven voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van nieuws en events?

Schrijf je in
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
  •  *