EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Terugblik op een succesvol 2023!

Aan het einde van het jaar staan we even stil en kijken terug op het jaar dat bijna achter ons ligt. En dan zijn we toch best een beetje trots op wat we voor elkaar hebben gekregen. Mede dankzij jullie waardevolle bijdrage in de alliantie!

Wat dacht je van twee succesvol ingebrachte impulsplannen: TechnoHUB en Servicepunt Techniek regio Utrecht. Of de subsidies die via het Nationaal Groeifonds zijn verstrekt aan de projecten PPS opschalen GeLUK, PPS Leraren en Meer uren werkt!. Daarnaast zijn er maar liefst vier goedgekeurde Kwartiermakersaanvragen: AI4U, FutureLab Tracks van JobOn, Stimuleren Leercultuur van Universiteit Utrecht en het Spouce programma van Het International Welcome Centre Utrecht Region.

“Trots op de groei in het aantal initiatieven en de kwaliteit daarvan.”

Ramses de Groot, Hogeschool Utrecht

In totaal zijn er nu 15 projecten die financieel gesteund worden door Utrecht Talent Alliantie. Met die projecten hebben we al ruim 3.000 mensen bereikt en zijn we al aardig op weg om onze ambities en doelstellingen te realiseren.

Dit is alleen mogelijk omdat we binnen regio Utrecht bedrijfsleven, overheid en onderwijs samen optrekken. Samen werken we aan een sterke regionale arbeidsmarkt. Op het Utrecht Talent Alliantie-event afgelopen oktober in Jaarbeurs Utrecht hebben we deze verbinding gevierd en was de conclusie duidelijk: de regio is aan zet!

“Mooie samenwerking waarin we initiatieven versnellen daadwerkelijk gericht op de mogelijkheden in de regio.”

Inge Perez, Mobiliteit Utrecht

Uiteraard kijken we in december ook vooruit. In 2024 gaan we met elkaar vol enthousiasme verder. We hopen op de toekenning van het Nationaal Groeifonds voor de aanvraag LLO Katalysator die afgelopen november is ingediend. Er staat een sterk consortium dat hoe dan ook aan de slag gaat. Ook zitten er 6 projecten in proces richting impulsfinanciering. En zetten we vol in op het Talentfonds Regio Utrecht waarmee we de kosten van LLO scholing voor individuen gericht kunnen verlichten en zo weer een drempel kunnen wegnemen.

“Er is het afgelopen jaar een sterke basis gelegd voor het regionale talentfonds.”

Marjolijn Zwetsloot, U-TECH community

Veel in het verschiet dus. Dankjewel voor jullie bijdrage!

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!

Op de hoogte blijven van nieuws en events?

Schrijf je in
  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *