EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Utrecht Talent Alliantie nieuwsbrief #3 najaar 2023

We zijn inmiddels zo’n anderhalf jaar op weg om onze ambities voor een sterke regionale arbeidsmarkt te verwezenlijken. Zowel binnen als buiten de alliantie trekken we daarvoor samen op met bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden. We weten elkaar steeds beter te vinden en dat werd heel tastbaar tijdens het event op 2 oktober waar we onze samenwerking hebben gevierd. Belangrijk is dat het resultaat oplevert. In deze nieuwsbrief geven we je een update. Blijf op de hoogte en laat je inspireren.
Veel leesplezier!

Joyce Oomen, Programmacoördinator van de Utrecht Talent Alliantie

Hebben we te weinig mensen of te veel banen?

Op 2 oktober was ons event ‘Samenwerken aan de arbeidsmarkt van de toekomst in de meest competitieve regio van Europa’ in Jaarbeurs Utrecht. Aanwezig waren ruim honderd vertegenwoordigers van werkgevers, kennisinstellingen en overheden uit de regio. Dagvoorzitter Maarten Bouwhuis tekende in drie interviewrondes kordaat de visies op van een aantal (praktijk)deskundigen op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. Een middag vol prikkelende stellingen, levendige discussies en interessante oplossingen. Zowel op het podium als daarbuiten.

Foto: Janneke Walpot

Lees meer

'Ik ben van de grote en lange lijnen'

Wilma Scholte op Reimer is de opvolger van Jan Bogerd als voorzitter van de Utrecht Talent Alliantie. Zij breekt een sterke lans voor het verbinden van innovatie aan talentontwikkeling. Lees meer over de ambities van Wilma Scholte op Reimer voor de Alliantie in het interview.

Foto: Marleen Stoker

Lees meer

Lancering platform Utrecht Creative Community

Utrecht Creative Community is live! Het nieuwe platform biedt inspiratie en mogelijkheden aan iedereen die in de creatieve en culturele sector in regio Utrecht werkt om te blijven leren en professionaliseren.

Lees meer

De oplossingen op de arbeidsmarkt zijn regionaal

Heb je onze podcast al beluisterd? “In Utrecht kiezen ze voor meer regie op de arbeidsmarkt. Doel is om overstappen soepeler te maken, een leven lang ontwikkelen en digitale vaardigheid te stimuleren. Deze aflevering van People Power nemen we op tijdens een event van de Utrecht Talent Alliantie. Hier is de kracht van de regio bij elkaar gebracht om de samenwerkingen te versterken en te vieren. Leven lang ontwikkelen: hoe krijgen we de vrijblijvendheid eruit zonder dat het dwingend wordt?” Dit en meer besprak Glenn van der Burg met drie bijzondere gasten: Sandra Phlippen (ABN AMRO), Maarten Camps (UWV) en Hans Borstlap (Commissie Regulering van Werk).

Foto: Janneke Walpot

Podcast

IMPACT van de Utrecht Talent Alliantie

Maatschappelijke transities komen in de knel door gebrek aan personeel. Groei en ontwikkeling van bedrijven en organisaties worden geremd door de tekorten. Met programma’s en projecten gericht op overstappen, leven lang ontwikkelen en digitale vaardigheden werken we aan een toekomstgerichte beroepsbevolking. De concrete doelen en huidige stand van zaken vind je in onze impactflyer.

Lees meer

Arbeidsmarkt in Zicht Magazine – 2023 nr 2

De laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt:
In het eerste kwartaal van 2023 is het aantal mensen met betaald werk in de regio Utrecht met 3.000 mensen gestegen. Het aantal werklozen is gestegen met 4.000 mensen. Zo’n 39,6% van bedrijven in de regio Utrecht ervaren belemmeringen bij het uitoefenen van bedrijfsactiviteiten door een tekort aan arbeidskrachten.
Dit en meer lees je in de laatste editie van het AIZ magazine.

Lees meer

Derde ronde RIF: focus op maatschappelijke opgaven

Nederland staat voor een groot aantal maatschappelijke opgaven op het gebied van klimaat – en energie, woningbouw, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de zorg, kansengelijkheid (onderwijs, kinderopvang), veiligheid en digitalisering. Goede vakmensen zijn onmisbaar bij het realiseren van deze opgaven. Tegelijkertijd zijn er grote tekorten op de arbeidsmarkt en is het aantal openstaande vacatures historisch hoog (449.000). De vraag naar vakmensen is zeer groot.

Minister Dijkgraaf wil de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt verbeteren met de conceptregeling Regionaal Investeringsfonds mbo 2024-2027. Voor deze regeling is jaarlijks een budget van €30,75 miljoen beschikbaar.

Lees meer

Gezamenlijke aanvraag LLO Katalysator

Een mijlpaal om te vieren! ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Stedin, Van Dorp, Bloemendal Bouw, Technologieraad Regio Utrecht en ROM Utrecht Region hebben onlangs de aanvraag ingediend om gezamenlijk leven lang ontwikkel (LLO) oplossingen te ontwikkelen voor de energie- en grondstoffentransitie met medewerking van de Utrecht Talent Alliantie. Dit zal gebeuren in transitielabs, waar de komende jaren meer bedrijven uit de regio in gaan participeren.

Lees meer

LinkedIn

Via onze LinkedIn pagina blijf je op de hoogte van actualiteiten over de regionale arbeidsmarkt, ontwikkelingen rondom de UTA, programma’s en projecten en ander nieuws. Ook aankondigingen van events vind je hier.

Wil je ons volgen? Ga direct naar onze LinkedIn pagina

Voortaan het nieuws in je mailbox ontvangen?

Wil je de volgende nieuwsbrief van de UTA voortaan ook in je mailbox ontvangen?
Klik op de link om je in te schrijven voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van nieuws en events?

Schrijf je in
  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *