EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://invest.utrechtregion.com


Go to invest.utrechtregion.com
Home

Innovatief werven in de Ik Zorg Shop in Amersfoort

Op 18 mei opent de tijdelijke Ik Zorg Shop pop-up store haar deuren in Hart van Vathorst in Amersfoort. De Ik Zorg Shop is een winkel waar iedereen die meer wil weten over werken in zorg en welzijn terecht kan. Het concept zorgt voor laagdrempelige matching tussen de zorg- en welzijnsorganisaties met personeelstekorten en toekomstige nieuwe collega’s. De Ik Zorg Shop is een initiatief van UTA-partners Utrechtzorg en gemeente Amersfoort, en het werkgeversservicepunt regio Amersfoort, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, Start Foundation, Vivium Zorggroep en deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties.

‘Wat betekent werken in de zorg nu eigenlijk echt? Ik heb nog geen zorgopleiding gevolgd: wat zijn dan mijn mogelijkheden? Zou de ouderenzorg of misschien toch werken met verstandelijk beperkten meer bij mij passen?’ Het antwoord op deze vragen en meer geven de betrokken organisaties en loopbaancoaches in Ik Zorg Shop pop-up store. Het draait allemaal om samen en op een innovatieve manier de tekorten op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn het hoofd bieden.

Alarmerende arbeidsmarktcijfers zorg en welzijn
Dat de behoefte aan zorgpersoneel nog altijd heel hoog blijft is bekend. De regio’s Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vecht kunnen in 2031 rekening houden met een gezamenlijk tekort van 13.900 zorgmedewerkers, zo voorspelt Utrechtzorg. Onder de meer dan 80 organisaties die bij Utrechtzorg in deze regio zijn aangesloten staan er nu ruim 1700 vacatures open.

Laagdrempelig kennismaken
Monique Barten (projectleider Utrechtzorg) vertelt: “De Ik Zorg Shop pop-up store geeft invulling aan de behoefte die organisaties hebben om laagdrempelig en ‘dichtbij huis’ kennis te kunnen maken met nieuwe zorgprofessionals. Iedereen die geïnteresseerd is in een baan in de zorg is welkom in de pop-up store. Of je nou al jaren ervaring hebt, of op zoek bent naar iets nieuws of nog een opleiding moeten volgen.” Loopbaancoaches, vertegenwoordigers van de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties en opleiders uit de regio werken nauw samen. Zij geven informatie en inspiratie aan iedereen die meer wil weten over het werken in de zorg en gaan in gesprek om uit te vinden wat passend bij hun achtergrond zou kunnen zijn.

Meer informatie
Meer weten over innovatief werven en matchen voor zorg en welzijn? Kom (straks) langs in de Ik Zorg Shop! Je vindt de Ik Zorg Shop pop-up store van 18 mei tot 17 juni in het Hart van Vathorst (achter het winkelcentrum, Angelinapolder 3 in Amersfoort). De winkel is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 09:00 – 16:00 uur. Kan je niet langskomen? Neem dan contact op met Monique Barten van Utrechtzorg via mbarten@utrechtzorg.net. Werkzoekenden vinden meer informatie op Jouwzorgbaan.nl, het loopbaanplatform voor zorg en welzijn in Midden-Nederland van UTA-partner Utrechtzorg.

De volgende organisaties werken in de Ik Zorg Shop pop-up store samen aan creatieve oplossingen: Abrona, Accolade Zorg, Beweging 3.0, Kindercentrum Bzzzonder, HilverZorg, de King Arthur Groep, de Koperhorst, Kwintes, Meander MC, Philadelphia Zorg, Silverein, Tzorg, Huisartsen Eemland, de Start Foundation, WSP Amersfoort, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, gemeente Amersfoort en Utrechtzorg.